Velg mellom alt fra dansetimer, styrketrening og yoga, til løping og sykkeltimer

Vær obs på at ikke alle timene står fast på timeplanen

 

Gruppetreningssal:

HøyPuls u/h
Kondisjonstime hvor vi ikke har med hopp. Vi kjører sang for sang. Det er en enkel og effektiv time!

HøyPuls
Kondisjonstime MED hopp. Vi kjører sang for sang. Det er en enkel og effektiv time hvor du får jobbet godt med pulsen.

Let’s Dance
En danseinspirert time som passer for de fleste. Vi danser oss gjennom kjente slagere. Ta frem dansegleden og kom!

Latino
En time fullpakket med hotte dansetrinn og pulserende latinske- og internasjonale rytmer. Her glemmer du at du trener.

Sykkel Move
En sykkeltime for alle, med varierende intensitet. Timen fokuserer på effekten på kroppen og helsegevinsten. Intensiteten velger du.

Sykkel Fun
Dette er timen for deg som har fokus på glede, mestring og den gode treningsfølelsen. Musikken er leken og varierende og det samme er intensitet.

Sykkel Boost
Dette er en leken og effektiv time som passer for alle!

Sykkel HIT
Dette er supereffektiv kondisjonstrening med systematiske arbeids- og hvileperioder. Timen bygger på ulike former for intervaller. Du får du en tøff og kondisjonskrevende time og forbedrer raskt utholdenheten din.

Sykkel Intervall
Dette er supereffektiv kondisjonstrening med systematiske arbeids- og hvileperioder. Timen bygger på ulike former for intervaller. Du får du en tøff og kondisjonskrevende time og forbedrer raskt utholdenheten din.

Sykkel Intervall HIT
Sykkel Intervall HIT byr på høyintensive kortintervaller som garantert utfordrer deg på kondisjon. Du oppfordres til å leveres opptil maksimalt i hvert eneste intervall. Eller du tilpasser timen akkurat DEG og din dagsform. Timen har en god oppvarming på ca. 15 min før intervalldelen starter. Dette er timen for deg som vil ha maks uttelling på kortest mulig tid!

Sykkel 4×4
Her jobber vi i 4 intervaller med 4 minutters tøff jobbing og 3 minutter aktiv hvile mellom arbeidsperiodene. 4×4 intervaller er en anerkjent og effektiv treningsmetode. Den passer for alle da det er din kapasitet som bestemmer hvilken intensitet du skal jobbe med. Med 4×4 konseptet er det mulig å forbedre utholdenheten på en rask og effektiv måte.

Sykkel Surprise
En sykkeltime som vil variere avhengig av hvilken instruktør som kjører timen. Noen overraskelser skal man ha! Velkommen!

Sykkel Tema
Dette er en sykkeltime som er pulsstyrt og basert på et tema, for eksempel rock, pop, 80 tallet, osv.

*Sykkel Sport 45
En sykkeløkt for deg som ønsker en utfordrende treningsøkt og er resultatorientert. Timen byr på høy intensitet, kraftogstyring av intensitetssoner. Timen kjøres med watt basert løypeprofil.

*Sykkel Sport 60
En sykkeløkt for deg som ønsker en utfordrende treningsøkt og er resultatorientert. Timen byr på høy intensitet, kraftogstyring av intensitetssoner. Timen kjøres med watt basert løypeprofil. Med watt er det lettere å vite hvor du befinner deg formmessig, og å yte det lille ekstra på treningen. Det anbefales å gjennomføre en watt test for å kunne ligge på riktig intensitetsnivå. 

*Sykkel Sweet spot
En sykkeløktfor deg som ønsker en krevende time med lange intervaller. Treningen er ypperlig for den som vil sykle lange ritt. Hovedfokus er å trene opp evnen til å ligge under, og ved melkesyre terskelen lengst mulig. Dette er effektiv trening for å forbedre din watt terskel (FTP). Det anbefales å gjennomføre en watt test for å kunne ligge på riktig intensitetsnivå.

*Sykkel Sport 75
Her ligger intensiteten fra moderat til høyt. Man trener både kondisjon, aktivitet over lengre tid og styrke. Treningen styres på watt.

*Sykkel Sport 90/120
Langkjøring med lav til moderat intensitet hvor kroppens evne til å forbrenne fett og karbohydrater forbedres. Langkjøring er en aerob treningsmetode der målet vil være å øke kroppens aerobe kapasitet. En slik økt gir god effekt på hjerte og det maksimale oksygenopptaket. Økt slagvolum og høyere kapillærtetthet i muskulaturen vil forbedre den aerobe kapasiteten. En annen virkning av langkjøring er at den anaerobe terskelen blir hevet. Det anbefales å gjennomføre en watt test for å kunne ligge på riktig intensitetsnivå. Ved langkjøring over 60 minutter er det viktig å fylle på med både væske og karbohydrater.

*Watt test
Watt er måleenheten som benyttes for å måle intensiteten på treningen, dvs. hvor stor kraft du sykler med i løpet av en gitt tidsperiode. Med watt som verktøy ved innendørs sykling får du en objektiv måling på din fremgang. Du finner din terskelwatt (FTP – Funksjonell Terskel Power) på våre sykler ved å bli med på en 20 minutters test i vår sykkelsal. 

*Sykkel Restitusjon
Hard trening bryter ned kroppen. For at kroppen skal bygge seg opp raskere og sterkere kan en restitusjonsøkt på sykkelen anbefales. Det er blodet som transporterer avfallsstoffer bort fra musklene. Forskning viser at ved trening på lavt intensitetsnivå (50% av FTP) skjer dette mer effektivt enn å ligge på sofaen og hvile?En slik økt kan gjennomføres på egenhånd i vår sykkelsal med varighet på ca. 50 min.

*Wattbaserte timer (Sport timer):
Sykkel er en av de mest populære gruppetimene på timeplanen vår. En svakhet med sykkel som treningsform i gruppe har vært at det er vanskelig å måle resultatet av treningen over tid. Vi har sykler med wattmålere og har nå innført treninger som setter fokus på å bruke watt som verktøy. Målsettingen er å ta trening på sykkel inne et steg videre, over i en verden der watt spiller hovedrollen. Watt som verktøy tilfører innendørs sykling mekanismer for å styre og måle resultatet av treningen. Watt er måleenheten som benyttes for å måle intensiteten på treningen, dvs. hvor stor kraft du sykler med i løpet av en gitt tidsperiode. Med watt som verktøy ved innendørs sykling, får du en objektiv måling på din fremgang. Dette gjør det lettere å trene riktig og å styre treningen dit du ønsker – hva er vel mer motiverende enn å se at du blir bedre fra uke til uke? Wattmåleren lyver ikke, og wattbasert trening gir deg derfor en objektiv indikator på hvordan formen din er. Med watt er det lettere å vite hvor du befinner deg, og å yte det lille ekstra på treningen.Intensiteten du skal ligge på under disse timene, avgjøres ut ifra en watt-test. Watt-testen gir deg DIN terskelverdi, målt i watt, som brukes for å stille inn sykkelen riktig på timene. Det er selvsagt mulig å være med på sykkeltimer uten å ha tatt denne testen, men for å få fullt utbytte av timene på Kråkerøy Trening som kjøres med fokus på watt, anbefaler vi testen på det sterkeste.

Indoor Running
Vi bruker løpemøllene i studio. Alle løpetimene våre er intervallbasert med forskjellig varighet på arbeidsperiodene basert på hva instruktør har lagt opp. Du velger selv hastighet på tredemøllen så timen passer for alle. Du kan velge å løpe eller å gå! VIKTIG! Du må være ferdig oppvarmet når timen starter.

Step&Styrke
Timen starter med en oppvarming, så kjøres det intervaller med kondisjon på kassen og styrke. Her får du en «alt i en time».

HøyPuls&Styrke
Timen starter med en oppvarming, så kjøres det intervaller med kondisjon og styrke. Her får du en «alt i en time».

Omnia Move
Trening gjennomført på ulike stasjoner, som utfordrer både styrke og kondisjon. Her brukes funksjonelle treningsverktøy og timen gjennomføres i Omnia`en i studioområdet vårt.

Stram Opp
En styrketime som passer for alle hvor vi jobber oss gjennom hele kroppen med bruk av hantler, vektskiver, kasse, strikker og egenvekt.

Styrke
En effektiv styrketime hvor du får trent hele kroppen. Vi kjører utholdende styrketrening med bruk av vektstang og frie vekter.

Styrke Sirkel
HIIT trening i sirkel med stasjonsøvelser som trener de store muskelgruppene i kroppen. Arbeidsperiodene varierer mellom 20 – 45 sek. Trener utholdende styrke, og anbefales for de som vil øke sin spenst og hurtighet = løpeteknikk.

StyrkeSirkel
Timen foregår i Omnia området og passer for alle, fra nybegynnere til godt trente, da alle øvelser har tre forskjellige vanskelighetsgrader å velge imellom.

Styrke m/stang
Dette er en utholdende styrketime med øvelser for hele kroppen. De fleste øvelser gjennomføres med vektstang og mange repetisjoner. Det trenes en og en muskelgruppe av gangen. Styrke m/stang passer for alle, da du selv velger belastning i form av vekter. Du motiveres og veiledes av instruktør med lang erfaring som kan gi alternative øvelser ved behov. Timen er koreografert etter rytmen i musikken som gjør det lettere å følge gjennomføring og teknikk.

Styrke Intervall
Effektiv styrketime hvor vi jobber med hantler, vektskiver, kasse og egenvekt. Passer for de fleste!

Styrke Surprise
Her får du litt forskjellige styrketimer. La oss overraske deg! Det jobbes med kroppsvekt, hantler og stenger. 

Tabata Intervall
Her trenes hele kroppen. Vi jobber etter Tabata intervall. Timen passer for de alle.

Styrke&Bevegelighet
Her får du en blanding av styrke og bevegelighet. Vi bruker hantler, vektskive, kroppsvekt og matte. Timen passer for alle!

TRX
Denne timen gir den ideelle blandingen av støtte og mobilitet til å trene styrke, utholdenhet, balanse, koordinasjon, fleksibilitet, kraft og kjernestabilitet på en gang og på tvers av et bredt spekter av motstand. Timen passer for de fleste da det er grundig instruksjon og oppfølging gjennom hele timen.

Godt Voksen
En time spesielt tilrettelagt for de Godt Voksne. Her får dere en fullverdig time med elementer av kondisjon, styrke, balanse, uttøyning og avspenning.

Godt Voksen Sykkel
En 30 minutters sykkeltime spesielt tilrettelagt for de Godt Voksne.

Godt Voksen Sterk&Bevegelig
En 45 minutters spesielt tilrettelagt time for de Godt Voksne hvor vi jobber med styrke, balanse og bevegelighet.

Stretching
Stretching passer for alle, kvinner og menn – gammel som ung. Bevegelighet kan trenes og det er aldri for sent å øke den. Stretching eller bevegelighetstrening handler ikke om vanlig uttøyning før eller etter fysisk aktivitet. Stretching innebærer å dra ut muskulaturen i fullt leddutslag med mål om å ØKE bevegeligheten, noe som forebygger skader, gir bedre holdning, gjør deg mere fleksibel, gjør deg mykere og ikke minst blir bindevevet forsterket for å tåle mere belastning. Økt leddutslag gir blant annet også bedre teknikk i løfteøvelser og treningsøvelser generelt.

Pilates
Kvalitativ styrketrening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Pilates handler om å bygge den indre støttemuskulaturen grundig opp fra bunnen av, slik at vi kan bære kroppen vår på en korrekt måte. Treningen utføres med rolige og skånsomme, men effektive øvelser.

Myk&Rolig Yoga
I denne timen beveger vi kroppen slik at du får strekt og mykgjort kroppen på en god måte og styrker kroppen i rolige øvelser. Vi skaper et pusterom i hverdagen hvor du har fokus på deg selv i avspenning.  Her finnes ikke stress, forventninger eller krav og vi lytter til kroppen og gir den tid i stillingene. 
Kanskje trenger du bare å strekke litt, eller trenger en pustepause i en hektisk hverdag. Gi deg selv en magisk pustepause på Myk&Rolig Yoga.
Du kan være helt ny til yoga eller gjort yoga før. 

Vinyasa Yoga
Vinyasa Yoga er en aktiv og dynamisk yogatime, også kjent som flow yoga. Timen bygger på solhilsen A og B, der yoga stillinger er satt sammen til en flyt og hvor pusten driver overgangen mellom stillingene. Timen passer for deg som har trent noe yoga tidligere.

Ashtanga Yoga
En dynamisk form av yoga. Passer for alle som har trent yoga i en eller annen form en stund. Pust og øvelser synkroniseres i flyt og de ulike posisjonene følger alltid samme mønster.

Klassisk Yoga
Denne typen yoga er veldig rolig, og de forskjellige stillingene glir over i hverandre i et langsomt tempo og passer derfor for alle. Klassisk yoga søker å forene kropp og sinn, og gir mange gode effekter både mentalt og fysisk. Du får god kontakt med kroppen din.

MediYoga
Medisinsk Yoga eller Mediyoga er en terapeutisk og forskningsbasert yogaform som er utviklet i samarbeid med helsevesenet. Mediyoga er nå på full fart inn i det norske helsevesenet, og det tilbys bla. på Catosenteret og Oslo Universitet Sykehus.

Mediyoga omfatter flere ulike økter og meditasjoner som kan brukes i rehabilitering av grupper med ulike behov, f.eks. astmatikere, personer som lider av utbrenthet eller ulike former for ryggproblemer, søvnforstyrrelser, Parkinsons, migrene, m.m. Alle øvelsene utføres med utgangspunkt i personens evne og kapasitet. Også alvorlig utmattede og syke personer kan delta på timene.

Global Yoga Move
Vi bruker musikk og fysiske yoga stillinger til å finne styrke og fleksibilitet, men også ro, tålmodighet og aksept! Vi forsøker gjennom pust og bevegelser å oppleve yogaen helt uten prestasjonsfokus.